موج بارش‌ها از امشب در ۱۲ استان بارش شدید و رعدوبرق در راه است / تهران جمعه بارانی می‌شود نحوه پرداخت کارانه معلمان در مناطق خاص اعلام شد + جزییات پاییز پربارشی در راه است | آغاز بارش‌ها در شمال و غرب کشور جزئیات اجرای آیین‌نامه جذب استعداد‌های برتر در دانشگاه فرهنگیان / این افراد در آموزش و پرورش استخدام می‌شوند جاده چالوس یک‌طرفه شد واکنش وزیر آموزش و پرورش به استعفای معلمان دستگیری معاند مجازی در تهرانپارس/ انتشار اخبار کذب و مطالب تفرقه‌افکنانه اولین برف پاییزی در راه البرز مرکزی است/ ۶ استان در محاصره بارش‌های شدید سامانه بارشی تشدید می‌شود/۶ استان در آماده‌باش سیلابی قرار گرفتند مجوز کشتار و عرضه گوشت اسب و قاطر و الاغ صادر شد؟ سرشبکه معاملات فردایی و کاغذی با ۱۰ همدستش به دام افتاد/ گردش مالی ۲۴۰ هزار میلیاردی متهم ردیف اول موج بارشی جدید از ۷ مهر؛ کاهش دما در تهران و بارش در این مناطق انسداد هر دو باند تونل توحید از ساعت ۲۴ امشب الی ۵ صبح روز بعد وزارت بهداشت خط قرمز‌های لوازم آرایشی را اعلام کرد / ۴ ماده با محدودیت و ممنوعیت واکنش پلیس به ویدئوی جنجالی ضرب و شتم دو نوجوان توسط مأمور گشت در سنندج

هشدار سازمان بازرسی به بانک‌ها درباره پرداخت تسهیلات قانونی جوانی جمعیت

هشدار سازمان بازرسی به بانک‌ها درباره پرداخت تسهیلات قانونی جوانی جمعیت سازمان بازرسی به بانک‌ها در خصوص عدم اجرای تکالیف در پرداخت تسهیلات قانون جوانی جمعیت هشدار داد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۹ - ۱۶ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 08
کد خبر: ۲۰۷۵۰۲

به گزارش راهبرد معاصر، ستار شیرعالی، بازرس کل بانک‌ها و بیمه سازمان بازرسی کل کشور با ارسال نامه‌ای به مدیران عامل برخی از بانک‌ها نسبت به عدم اجرای تکالیف قانونی آن‌ها در پرداخت تسهیلات قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت (ازدواج، فرزند آوری و ودیعه، خرید یا ساخت مسکن) هشدار داد.

 

در بخشی از این نامه تصریح‌شده است: بانک‌ها و مؤسسات اعتباری به‌موجب ماده (٦۸) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، بند (الف) تبصره (١٦) قانون بودجه سال ١٤٠٢ کل کشور (تسهیلات تکلیفی) و همچنین بخشنامه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، حسب مورد مکلف به پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزند آوری و ودیعه، خرید یا ساخت مسکن شده‌اند و اساساً اقدامات حمایتی مربوط به خانواده و جوانی جمعیت جز سیاست‌های کلان و حائز اهمیت کشور و مورد تأکید مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) است؛ اما بر اساس آمار و اطلاعات دریافتی از سامانه‌های مرتبط در بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ملاحظه شد اغلب بانک‌ها و مؤسسات اعتباری طی ٦ ماهه اول سال جاری در پرداخت تسهیلات مذکور عملکرد قابل قبولی نداشته و سهمیه ابلاغی توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را رعایت نکرده‌اند.

 

در ادامه تأکید شده است که بررسی‌های میدانی بازرسان حاکی از آن است که بسیاری از شعب بانکی، به انحای مختلف ازجمله ادعای خلافِ کمبود منابع و کنترل مقداری ترازنامه، درخواست مازاد و غیرقانونی در خصوص تضامین و وثایق و… برخلاف نص صریح قانون و مفاد بخشنامه‌های بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، در مواردی از پرداخت تسهیلات موصوف امتناع کرده و موجبات نارضایتی و سردرگمی متقاضیان را ایجاد کرده‌اند، در حالی که بر اساس بند (ب-٢) تبصره (١٦) قانون بودجه سال ١٤٠٢ کل کشور، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری در صورت تکافو اعتبار متقاضی (پس از انجام اعتبارسنجی) مجاز به اخذ ضامن برای تسهیلات مذکور نبوده و در غیر آن صورت نیز مکلف‌اند حداکثر با دریافت یک فقره سفته و یک ضامن نسبت به پرداخت تسهیلات موصوف اقدام کنند.

 

در بخش دیگری از نامه سازمان بازرسی کل کشور ضمن انتقاد از پرداخت تسهیلات کلان، توسط بانک‌ها و مؤسسات اعتباری به شرکت‌های تابعه و مرتبط خود (که بیشترین سهم را در ایجاد کسری منابع و نا ترازی شبکه بانکی ایفا می‌کنند) این اقدام را خارج از حدود مقرر دانسته است. در این راستا از مدیران عامل شبکه بانکی خواسته‌شده که ضمن تذکر مفاد فوق به واحدهای عملیاتی آن بانک یا مؤسسه اعتباری، تصویر نامه هشداری سازمان در تابلو اعلانات تمامی شعب بانکی در معرض دید عموم مراجعه‌کنندگان قرارگرفته و نتایج اقدامات به همراه مستندات، تا ۲۵ مهرماه سال جاری به سازمان بازرسی اعلام شود./ مهر

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار